In petto voor 2019

Wat ik mooi vind aan ontwerpen is de emotie die erin gelegd kan worden. Het overbrengen van een inzicht of een bepaald gevoel door middel van beeld en tekst. Het is heerlijk om een geïnspireerd leven te leiden; me steeds opnieuw te verwonderen en nieuwsgierig te zijn over (kleine) dingen. In het jaar 2019 wil ik veel creëren. Ik heb zin en tijd om extra veel te investeren in mijn bedrijf Lieuwkje.nl. In deze blog beschrijf ik het designproces, de technieken, tools en materialen die ik gebruik. Laat gerust een berichtje achter als je het leuk vindt.

Het proces

Door de tijd te nemen om mezelf te openen voor m’n (alledaagse) omgeving en te letten op kleine details krijg ik inspiratie. Het ‘gewone’ wordt hierdoor ‘buitengewoon’. In de eerste fase van het designproces is het belangrijk voor me om het ‘niet weten’ te accepteren en te spelen met ideeën in plaats van een idee meteen aan de kant te schuiven of te hard van stapel te lopen.

“Besef: er is altijd een ‘nog niet’ of een ‘niet meer’. Pas als je dat accepteert, kun je ermee omgaan.” – Antoine Mooij

Materialen en tools

Na het schetsen gebruik ik voor het uitwerken van een idee 200 grams koudgeperst aquarelpapier. Dit materiaal leent zich goed voor inkt en waterverf. Als er fotomateriaal nodig is voor een opdracht gebruik ik mijn canon EOS 6D camera met een Tamron 24-70mm F/2.8 lens. Ik werk het liefst met hoge kwaliteit Winsor & Newton waterverf, gewone Parker inkt en Chinese inkt, maar ik sluit andere materialen zoals pastelkrijt absoluut niet uit. Experimenteren met verschillende materialen en technieken is erg leuk en dit is iets waar ik me verder in blijf ontwikkelen.

Het idee werk ik verder uit op de computer in de Adobe programma’s Illustrator, Photoshop & InDesign. Hierin maak ik de bestanden uiteindelijk gereed voor druk.

Fotografie: Auke de Vor van Piple

Nieuwe projecten

Er staan leuke dingen op de planning dit jaar. Ik heb zin om veel nieuwe dingen te leren! Zo ga ik onder andere als vormgeefster aan de slag op de redactie van Chickslovefood. Ik heb ontzettend veel zin in dat nieuwe avontuur. Ook ga ik de cursus ‘The Art Beat Club in Winter Wonderland’ volgen in Dordrecht en Den Haag om m’n creativiteit nog meer te laten stromen. Dit leuke kaartje belooft al veel goeds:

Wordt vervolgd,

Lieuwkje

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Jonathanreply
9 January, 2019 at 23:20

You rock sis!

Leave a reply