Lieuwkje Illustreert

Het verhaal achter de illustraties van de kaartenset ‘ik geef om je’

Leuk dat je m’n blog leest! Door middel van deze blog wil ik jullie graag meenemen in het verhaal achter de kaarten.

Ik vind het leuk om kaarten te krijgen die je bij wijze wil inlijsten omdat ze zo mooi/passend zijn. Dat doel stelde ik mezelf bij het maken van deze kaartenset. Een kaart die je gewoon wil bewaren en inlijsten:

Omdat ik om je geef

Het is een kerst kaartenset, maar ze kunnen ook zeker op andere dagen verstuurd worden. Ze zijn handgeschilderd met aquarelverf. Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan vindt, dus laat het me vooral weten door een berichtje achter te laten. Ze zijn hier te bestellen.

Mijn lichtje
Een speciaal moment op een dag, een warm gevoel bij het zien van iemand, een plotseling gevoel van blijdschap. Het lichtje op deze kaart staat voor (kleine) momentjes die er heel erg toe doen. Wiens lichtje ben jij vandaag? 

Hoop
Met haar handen op de rug en de wind door haar haren tuurt ze in de verte. Ze is in gedachten verzonken en heeft één grote wens: vrede. De duiven staan voor hoop. Want hoe erg het er ook voor lijkt te staan, er is altijd hoop. Echt waar. De kleuren van deze kaart staan voor zorgzaamheid en medeleven.

“Where there’s life there’s hope.” – J.R.R. Tolkien

Thuiskomen 
Samen op weg. Ze volgen de ster. De ster leidt ze naar de veilige plek die thuis heet. De kleurencombinatie van deze kaart is mijn persoonlijke favoriet. 

Vraag maar
Verlangens zijn heel belangrijk en ook iets moois vind ik. Neem je verlangens serieus en neem niet te snel genoegen. Vraag naar wat je nodig hebt en deel je dromen. Stop ze eens in een wensballon. 

“Wat je ook zoekt, het zal niet in de vorm komen die je verwacht.” – Haruki Murakami

Samen
Samen verdrinken in de sterrenhemel. Samen in gedachten. Er zijn nu even geen woorden nodig. 

“Love always leaves a significant mark.” – Paul Young